Thiel Audio CS2.7

Četvrtak, 13.09.2012. 18:19

Američki Thiel Audio predstavio je novi trostazni samostojeći zvučnik oznake CS2.7. Novi model koristi istu visokotonsku odnosno srednjetonska jedinicu kao i najjači model tvrtke, CS3.7. Koaksijalne konstrukcije, u jednom kućištu se nalaze obje zvučničke jedinice, pri čemu se za pokretanje srednjetonske membrane koristi veliki prstenasti neodimijski magnet dok se za rad visokotonca koriste dodatnih pet, također neodimijska magneta.

Za bas područje zadužena je zvučnička jedinica promjera 20 cm koja radi u paru s pasivnim radijatorom kako bi se postigao brz i precizan odziv u tom području. 

U Thielu su posebno ponosni na izradu zvučničkog kabineta. Stranice su napravljene od jednog komada MDF panela debljine 2.5 cm kojega su savijali pod posebnim uvjetima kako bi što više smanjili štetni utjecaji rezoniranja zvučničke kutije na zvuk. Također za ovaj model je napravljena potpuno nova skretnica prvog reda (6 dB po oktavi). 

Zvučnik kreće u prodaju ovaj mjesec po cijeni od $9.900 za par. Koliko je Thiel siguran u kvalitetu svojih proizvoda govori i činjenica da uz zvučnik dolazi i jamstvo na 10 godina.

INFO: www.thielaudio.com

Galerija slika