Pro-ject Debut Carbon gramofon

Ponedjeljak, 05.03.2012. 20:19

Sad već legendarni niskobudžetni gramofon iz Pro-ject Audia Debut dobio je novu nadogradnju pod imenom Carbon. Najbitnija promjena u odnosu na zadnje izdanje Debut III se dogodila po pitanju ručke, koja je, kako i ime modela kaže, napravljena od karbonskih vlakana.

Iz pro-jecta poručuju kako će karbon povećati čvrstoću i smanjiti neželjene rezonancije. Tome u prilog govori i činjenica da je karbon materijal koji se obično nalazi u ručkama high-end gramofona, rijetko i nikako u početnoj klasi.

Tanjur je teži i veći da bi se postigla mirnija rotacija, ugrađena je i nova suspenzija motora na četiri točke. Iz Debuta ne ide interkonekcijski kabel direktno, već su ugrađeni kvalitetni RCA konektori što omogućuje korisniku da po potrebi nadogradi gramofon skupljim interkonekcijskim kabelom od onog koji je priložen s gramofonom. Bit će ponuđen i model s ugrađenim phono stupnjem i USB DA konverterom.

Kao i prije, zvučnica dolazi s gramofonom, samo će ovaj put kupci imati izbor na raspolaganju; mogu se odlučiti između Ortofon OM 10 i Ortofon 2M Red zvučnice.  S OM 10 gramofon košta 299 eura, s 2M Red 349 eura.

Gramofon je nabavljiv u crnom, crvenom, zelenom, žutom i bijelom finišu visokog sjaja. 

INFO: www.mediaaudio.hr

project debut3