Pioneer mrežni playeri N30 i N50

Srijeda, 29.02.2012. 15:04

Pioneer je na tržište pustio dva nova mrežna playera N30 i N50. Oba modela podržavaju Apple AirPlay za strimanje glazbe i mogu reproducirati glazbu visoke rezolucije 192kHz/24-bit s PC-a, NAS memorije, hard diska, Apple iDevice ili USB.

Dakako, oba modela preko AirPlaya i DLNA 1.5 protokola mogu i do Internet radio stanica, no priličan je minus što uređaji nemaju ugrađenu Wi-Fi konekciju što je kod većine konkurentskih uređaja ove vrste već standard. Wi-Fi je moguć, ali uz dodatna ulaganja za adapter.

Od glazbenih formata ovi mrežni playeri mogu reproducirati MP3 i MPEG 4 AAC kompresirane formate, kao i one visoko-rezolucijske WAV i FLAC.

Na prednjoj ploči  napravljenoj od aluminija ugrađen je QVGA displej u boji veličine 2,4 inča. U oba uređaja ugrađen je precizni master clock za minimizaciju grešaka u očitanju sadržaja.

USB konekcija s prednje strane omogućuje spajanje iPoda i drugih Apple uređaja, ali se preko njega može reproducirati i glazba s PC-a te sa USB sticka.

Razlika između slabijeg N30 i N50 modela je u tome što potonji ima uključen asinkroni USB DAC, ugrađenu auto level kontrolu, Pioneerovu Sound Retreiver tehnologiju za poboljšanje kvalitete zvuka kompresiranih glazbenih formata, te Hi-bit 32 audio procesiranje.

Pioneer N30 ima cijenu od 500, a N50 od 700 američkih dolara.

INFO: www.helikop.hr