Hegel HD11 DA konverter

Nedjelja, 19.02.2012. 16:30

Norveška tvrtka Hegel predstavila je novi digitalno-analogni audio konverter model HD11 koji nasljeđuje dosadašnji model HD10. Kako kažu iz Hegela, HD11 je model kod kojeg kupci dobivaju - uz potpuno istu cijenu kao i stari model, kupac dobiva značajna tehnološka unaprjeđenja, prihvat uzoraka 24bit/96kHz preko USB sučelja, novi Texas Instruments 32bit DAC visoke rezolucije s ugrađenim naprednim digitalnim filterom i sklopom za digitalno smanjenje jittera.

USB komunikaciju s računalom sada obavlja poznati Tenor TE7022 sklop, što ukratko znači Plug&Play konekciju s računalom i performanse gotovo iste USB 2.0 asinkronom prijenosu. Po poznatoj Hegel tradiciji tehnološke inovacije nisu ni ovdje izostale: SPDIF koaksijalni ulaz dolazi s posebnim sklopom za prilagođenje impedancije što uvelike doprinosi ispravnom prijenosu podataka preko SPDIF ulaza br.1.

Osim prilagodbe impedancije svi Hegelovi DAC-ovi tako i HD11 poznati su po jedinstvenom sklopu za vremensku re-sinkronizaciju ("re-clocking") ulaznog signala, što omogućuje potpuno razdvajanje vremenske domene ulaza od vremenske domene izlaza. Konačni rezultat je značajno smanjenje izobličenje izlaznog signala u vremenskoj domeni i u slučaju kada se DAC pogoni s običnom PC audio karticom s digitalnim izlazom.

Dodatna tehnološka novost je daljinski upravljač s kojim je moguće upravljati funkcijama kao što je stop/play/skip kada je HD11 povezan preko USB sučelja s računalom. Ostale tehničke karakteristike vode se konceptom preuzetim od HD10: ukupno 4 digitalna ulaza, dva koaksijalna, optički i USB, izvrsni linearni ispravljač ugrađenim u kućište i analognim single ended i balansiranim izlazima.

Galerija slika