Nova serija Cyrus pojačala, CD playera i DA konvertera

Ponedjeljak, 13.02.2012. 16:40

Novu seriju audio proizvoda na tržište je izbacio britanski Cyrus. Na neki način, riječ je o hvaljenoj Seriji 6 iz 2009. U Cyrusu su, s uvijek prepoznatljivom i nepromijenjenom filozofijom dizajna, promijenili ponešto od topologije i elemenata u novim uređajima i bitno snizili cijenu uređaja. Tako Cyrus 6a pojačalo i CD player CD 6 SE2 koštaju po 699 funti. Za usporedbu, model CD 6 iz 2009. godine koštao je 250 funti više.

Cyrus 6a je stereo pojačalo koje razvija 40 W snage, uključuje  6 analognih ulaza, izlaz za slušalice, izlaz za drugu zonu, izlaz za pretpojačalo kao i dvostruke zvučničke izlaze za bi-wiring. Korisnik preko LCD ekrana može svaki od šest ulaza nazvati kako želi da se lakše snalazi kod spajanja drugih komponenti u sustavu.  Iz Cyrusa poručuju da je moguće vratiti pojačalo u tvornicu kako bi se nadogradilo opcijama kao što je DAC s više ulaza, do njih šest. U tvornici će po želji dodati i snage ako to korisnik želi, do 2x70 W. Pojačalo je kompaktno, širine polovice „normalne“ komponente što je klasična Cyrus značajka.  Teško je 4 kg.

CD 6 SE2 koristi Cyrus tehnologiju Servo Evolution CD enginea i u Cyrusu kažu da u svojoj cjenovnoj klasi nema uređaja u koji je ugrađen tako kvalitetni transformator, Da konverter i stupnjevi analognih filtera.

Clock stabilnost je ključan moment u procesiranju signala i ovaj player ima ugrađen re-clocking krug lociran na ulazu u DAC kako bi se minimalizirala pojava jittera. Ugrađeni toroidalni transformator  s dva sekundarna navoja omogućuje punu izolaciju signala struje za digitalnu i analognu sekciju playera. Čak 11 stupnjeva regulacije napona osigurava dodatnu izolaciju po stupnjevima i najbolje moguće okruženje za rad osjetljivog analognog stupnja.  Na kraju i nerezonantna narav legure koje Cyrus koristi kod gradnje kućišta za razliku od jeftinijeg čeličnog minimizira mikrofonske efekte,a služi i kao štit od mogućih vanjskih radio-frekvencijskih utjecaja.

I ovaj se uređaj da nadograditi; ako se vrati u tvrtku na nadogradnju može ga se dovesti do razine  jačeg  8 SE modela. 
Iz serije na raspolaganju je i Cyrus CD T transport  za £599, kao i Cyrus 6 DAC za £899.

INFO: www.cyrusaudio.com