CES 2012: Monitor Audio Shadow

Četvrtak, 12.01.2012. 15:55

Shadow, nova serija Monitor Audio zvučnika predstavljenih na CES-u u Las Vegasu, sastoji se od tri para zvučnika i centralnog zvučnika, i kao što ime govori intencija je da u prostoru budu što nenametljiviji i zauzimaju što manje prostora. Iako mogu stajati na ravnoj površini, osnovna im je namjena instalacija na zid.

Najmanji Shadow 25, može služiti kao stereo monitor ili pozadinski zvučnik u kućnom kinu  i u njega je ugrađena srednjotonska/bas jedinica Flat RDR promjera 10 cm, posebne plitke izvedbe, te visokotonac promjera 25 mm.  Za te plitke izvedbe u Monitor Audiu s razvili novi Neo magnet sistem.

Ima osjetljivost od 84 dB i maksimalnu snagu 60 W, instalira se na zid, ali ima i metalni stalak za postavljanje na stol, policu ili neku drugu ravnu površinu

U Shadow 50 su ugrađena va plitka drivera od 10 cm, 25-milimetarski C-CAM visokotonac te dva plitka ABR drivera. osnovna namjena je upotreba s TV-ima s dijagonalom većom od 50 inča. Osjetljivost je 87 dB, a snaga je 120 W.

Najveći u seriji, Shadow 60 ima isti set zvučničkih jedinica kao i 50, ali je smješten u veći kabinet.  Cijena i vrijeme pojave na tržištu još nisu objavljeni.

INFO:  www.monitoraudio.co.uk