Predstavljen je Magico Q1 zvučnik po cijeni od $25.000

Subota, 21.05.2011. 10:55

magico-q1.jpgKako stoji na web stranici tvrtke Magico, svaki zvučnik iz njihove ponude u deset godina postojanja napravljen je po standardu perfektne audio reprodukcije, to jest glazbe uživo, po idejama industrijskog dizajnera Alana Wolfa.

Najanoviji proizvod iz ponude ove američke tvrtke, predstavljen na ovogodišnjem minhenskom High End sajmu je Magico Q1. Riječe je o dvosistemskom zvučniku za na stalak čije je kućište kako stoji u specifikacijama napravljeno od neobične kombinacije materijala, aluminija i bakra.

Korišten je novo razvijeni Nano-Tec bas/srednjotonac od 18 cm. U Magicu su smislili da nije potrebno koristiti teški stalak, već su proizveli svoj na koji se čvrsto montira zvučnik, napravljen tako da služi kao dampirajući mehanizam.

Dimenzije zvučnika su (uključujući stalak) 112cm x 37cm x 25cm, a težina priličnih 54 kg. Pokriva frekvencijski opseg od 32 Hz do 50 kHz, osjetljivost mu je 86 dB, impedancija 5 oma i zahtjeva pojačala s najmanje 50 W snage.

Magico ne radi puno kompromisa u izradi i biranju najkvalitetnijih materijala. Cijena je također beskompromisna; po najavljenom dolasku na tržište u trećem kvartalu 2011. cijena će iznositi oko 25 tisuća američkih dolara.  

INFO: www.magico.net


magico_q1.jpgmagico_q1_back.jpg magico_q1_kuciste.jpg