Parasound gramofonsko pretpojačalo u dizajnu Johna Curla

Nedjelja, 26.12.2010. 14:39
jc3_front.jpg

Ugledna hi-fi tvrtka iz San Francisca Parasound predstavila je novo phono pretpojačalo Halo JC 3. Razvio ga je John Curl, čovjek koji je još prije 20 godina napravio Vendetta Research SCP28 phono stupanj koji se u to doba smatrao referentnim. 

“Ovaj projekt je trajao nekoliko godina, no nakon slušnih testova ovog uređaja, bilo mi je jasno da je vrijedilo svake minute. Curlova Vendetta bila je izvrstan uređaj, no danas bi koštao preko 8000 dolara da se izrađuje po istom dizajnu. Ovaj put smo udružili Curlov kreativni genij s Parasoundovom tehnologijom i dobili vrhunsko pretpojačalo za razumnu cijenu" - nije skrivao oduševljenje suradnjom Richard Schram, Parasoundov osnivač i direktor.  

Halo JC 3 je dual-mono ustroja koji uključuje single-ended i balansirane izlaze. Ima prekidač za tri pozicije za ulaznu impedanciju tako da je pretpojačalo jednako kompatibilno s 47-kiloomskim MM zvučnicama, kao i MC zvučnicama od 100 oma. Pretpojačalo se napaja preko dual-mono napajanja R-core transformatora,s s FET tranzistorima na ploči svakog kanala za izolaciju strujnih krugova. 

Halo JC 3 signal-to-noise odnos je 83dB za MM ulaz i 73dB za MC ulaz. Cijena ovog pretpojačala na domaćem američkom tržištu iznosi 2350 dolara. 

INFO: www.dacco.hr

jc3_inside_vertical_big.jpg jc3_back_panel_photo_600.jpg

jc3_open_angle_big.jpg