Focal Electra 1028BE

Petak, 28.05.2010. 16:19
focal-electra-1028-be_web.jpgFocal Electra 1028BE središnji je zvučnik nove Electra linije najvećeg francuskog proizvođača zvučnika. U obnovljenom izdanju zvučnici serije Electra nisu doživjeli samo kozmetičke promjene, nego su temeljito unaprijeđene njihove zvukovne mogućnosti.
Potpuno je nova visokotonska jedinica; IAL2 u odnosu na prethodnika posjeduje membranu većeg promjera i ima manja  izobličenja uz veću efikasnost u donjem dijelu svog prijenosnog spektra.

Kako bi se iskoristile ove značajke nove jedinice Focalovi konstruktori odlučili su se i na potpuno novu konstrukciju skretnice koja je kao i u prethodnom modelu sastavljena od dijelova odabranih slušnim testovima. Srednjotonska i dvije bas jedinice promjera 165 mm koriste “W” sendvič membrane poboljšane većom preciznošću i ujednačenošću koje nudi lasersko rezanje.

Novost je i dvostruki “powerflow” bas refleks otvor – cijevni sa stražnje i laminarni, ventiliran prema naprijed na dnu kutije – koji svojim ustrojem omogućuju bolju kontrolu bas područja i lakšu prilagodbu akustici prostora. Kućište je konstrukcijski ostalo nepromijenjeno – sofisticirani “gama” ustroj s brojnim upornicama i varijabilnom debljinom stijenki, koja na područjima izloženim najvećem mehaničkom naprezanjeu doseže i 50mm ne ostavlja mogućnost unaprijeđenja.

Poznavatelji zvuka modela 1027BE lako će zamijetiti čvršće i dublje dubokotonsko područje, veću prirodnost srednjih tonova i bolje dinamičke mogućnosti Electre 1028BE. 

INFO: www.td-elektronika.hr

focal_electra1028be-champagne.jpg